Preloader Close

Δελτίο Τύπου – Ημερίδα Έναρξης του Έργου

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Βόλος 4/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο Τετάρτη 6/10 διοργανώνεται ανοιχτή Ημερίδα ενημέρωσης για το έργο του Πράσινου Ταμείου με τίτλο:”ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ”

 

Ένα πιλοτικό εξειδικευμένο έργο που αφορά την προσαρμογή της Λίμνης Κάρλας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

 

Στο κτίριο της ΠΕ Μαγνησίας-3ος όροφος και ώρα 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο

Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου  (Κτίριο Π.Ε. Μαγνησίας  , 3ος όροφος), διοργανώνεται  ανοιχτή ενημερωτική  Ημερίδα, με σκοπό να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αλλά και η τοπική κοινωνία της Μαγνησίας , από τους Φορείς που υλοποιούν ένα σημαντικό έργο στη Λίμνη Κάρλα,   με τίτλο “ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ. Καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσειςτης κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων”.

Το Έργο  έχει εγκριθεί προς υλοποίηση από το Πράσινο Ταμείο, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αποδεικνύοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ Φορέων, οδηγεί σε πρόοδο, όχι μόνο της επιστήμης, αλλά και της κοινωνίας και υλοποιείται από την ΚοινΣΕπ «Δράση και Ενέργεια” (Συντονιστής εταίρος ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου.

Παράλληλα, δείχνει την ευαισθησία του Πράσινου Ταμείου για την προστασία των οικοσυστημάτων, αναδεικνύοντας καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Το έργο εστιάζει στις προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η περιοχή της λίμνης Κάρλας ενόψει της κλιματικής αλλαγής σε ότι αφορά στις χρήσεις γης και τους υδάτινους πόρους.

Ο κάθε εταίρος του έργου  θα παρουσιάσει  και αναλύσει τις δράσεις που θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του έργου τους επόμενους μήνες

Κύριο στοιχείο του έργου αποτελεί ο δημόσιος διάλογος που θα αναπτυχθεί με φορείς και κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε σχετικά θέματα που αφορούν το κλίμα , τα νερά ,τις καλλιέργειες .

Ωφελούμενοι του έργου θα είναι άτομα και φορείς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, επιστήμονες, στελέχη της αυτοδιοίκησης, κ.α.), αλλά και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, φοιτητές, μαθητές).

Το έργο υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς της περιοχής (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, Δίκτυο μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και την οικονομία, Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού Ποταμού)\ και το Ευρωπαϊκό  Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών.

Ένα έργο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και τη Θεσσαλία

Για μια ακόμα φορά οι τρεις (3) Φορείς που υλοποιούν τοσημαντικό αυτό έργο,με χρηματοδότηση  του Πράσινου Ταμείου και την υποστήριξη Δήμων και τοπικών φορέων, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν Καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσειςτης κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Λίμνη Κάρλα, αναδεικνύοντας παράλληλα την λίμνη και το τεράστιο περιβαλλοντικό έργο της περιοχής μας, έτσι ώστε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Για τον λόγο αυτό καλούνται εκπρόσωποι Φορέων που έχουν άμεση σχέση με τη Λίμνη Κάρλα, εκπρόσωποι συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων ,αλλά και απλοί πολίτες , να παραστούν στην ενδιαφέρουσα αυτή Ημερίδα που εξετάζει  ένα μοναδικό περιβαλλοντικό οικοσύστημα, όπως είναι αυτό της λίμνης Κάρλας.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού (αποστάσεις, μάσκες κλπ ), ενώ η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά στο  link www.facebook.com/karlaclimachange ,  αλλά  θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής.των ενδιαφερόμενων ζωντανά μέσω ZOOM , για ερωτήσεις ή τοποθετήσεις στο Link : https://us02web.zoom.us/j/87319469720?pwd=SDhOeDRXMkV4b1NMNWlzRHFPK1NjUT09

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚοινΣΕπ Δράση & Ενέργεια – Τηλ. 6946969784

 

 

Με εκτίμηση

Εκ μέρους των εταίρων του Προγράμματος

 

Ο Συντονιστής Εταίρος