Preloader Close

Ομάδες Στόχου

Με βάση τα συμπεράσματα που θα αντληθούν από το έργο ο σκοπός θα είναι να ενημερώσει το ανθρώπινο δυναμικό που:

Ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα για τις συνέργειες μεταξύ περιβαλλοντικής προστασίας, αειφόρου ανάπτυξης και προτάσεων για νέες χρήσεις γης, αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα, με ορθολογιστική χρήση του ύδατος.

προσελκύει τους καθ’ ύλη αρμόδιους επιστήμονες τους γεωπόνους, που έχουν την γνώση και την εμπειρία με τους αγρότες για να του ενημερώσει.

Ευαισθητοποιεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τους νέους ανθρώπους στο αντικείμενο της προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας, ενόψει της κλιματικής αλλαγής. Θεωρούμε ότι η ομάδα αυτή είναι καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία περιβαλλοντικής παιδείας στην κοινωνία.

Ευαισθητοποιεί μαθητές μαθητές/τριες μέσω καινοτόμων δράσεων σε θέματα που προωθούν τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, αναζητώντας μεθόδους και τρόπους για τη διατήρηση και την ανάπτυξή του.

Να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες και πολλαπλασιαστές καλών πρακτικών στις οικογένειές τους και τους φίλους τους που με τις δράσεις και τις στάσεις τους, θα εξασφαλίσουν την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής τους, δηλαδή μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για το μέλλον, θα εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους ίδιους, αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Eκτίμηση κοινωνικού αντίκτυπου

Μέσα, από τις πολυποίκιλες δράσεις του προγράμματος ωφελούνται – ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται πάρα πολλοί πολίτες, σε ότι αφορά το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, και τις προτάσεις για χρήσεις γης πιο κοστοβόρες σε πλούτο παραγωγικές πηγές και τη βιώσιμη διαχείριση των οικοσυστημάτων και άλλων παραμέτρων, που ανήκουν:

Α. στην επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες γεωπόνους νέους ή και παλαιούς επιστήμονες, διαφόρων ειδικοτήτων.

Β. στην εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαίδευση εκπαιδευτικών) οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταφέρουν τις νέες γνώσεις και προσεγγίσεις σε ότι αφορά το νερό και τη διαχείρισή του στους μαθητές τους, διαμορφώνοντας έτσι νέους ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες.

Γ. Στους αγρότες, καλλιεργητές και γενικά τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής, για τον τρόπο που οι ίδιοι θα συμβιώνουν ομαλά, θα διαχειρίζονται και κυρίως θα προστατεύουν το οικοσύστημα μέσα στο οποίο διαβιούν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, δηλ. ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων προς όφελος των επόμενων γενεών. Βέβαια το στοίχημα είναι οι άνθρωποι αυτοί να δεχθούν και τις συμβουλές των ειδικών στο θέμα της επιλογής των χρήσεων γης.

Δ. Στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες με τη σειρά τους θα εφαρμόσουν τις πολιτικές προστασίας και διαχείρισης των φυσικών πόρων στις δικές τους δράσεις.

Ε. Στους αιρετούς και σε όλες τις υπηρεσίες όλων των Δήμων που βρίσκονται γύρω από τη Λίμνη Κάρλα, οι οποίοι μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερες πολιτικές και να λάβουν ορθολογικότερες αποφάσεις σε σχέση με την διαχείριση του νερού και τις χρήσης της γης.

Eκτίμηση κοινωνικού αντίκτυπου

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων , με ωφελούμενη μια ολόκληρη κοινωνία , είναι :

H καλύτερη προστασία

του φυσικού πόρου που ονομάζεται νερό σε όλο τον κάμπο της Θεσσαλίας (και της λίμνης Κάρλας).

H καλύτερη ισορροπία

μεταξύ ανθρώπων και οικοσυστήματος κάνοντας νέες καλλιέργειες, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους.

H βιώσιμη ανάπτυξη

της περιοχής με όρους αειφορίας.